BIG BAG i korthet

BIG BAG lanserade lyftögleförsedda säckar för byggavfall år 2003.
Metoden att låta en kranbil under samma färd, hämta byggsopor från flera projekt blev snabbt populär.

2004 vann BIG BAG utmärkelsen ”Årets Nyföretagare”. Flera år i rad uppfyllde BIG BAG kriterierna för Dagens Industris utmärkelse ”Ung Gasell”.

År 2008 nominerades BIG BAG tillsammans med åtta andra uppfinningsrika företag till priset ”Årets Innovation”. BIG BAG vann inte.

Det gjorde inte heller ett då mindre känt företag vid namn Spotify.

2005 etablerade BIG BAG sin första sorteringsanläggning för avfall.

Sedan 2010 är företaget miljö och kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 och 14001.

2013 utvecklades en ny säck. Enklare att ställa upp, mer ergonomisk och enkel att försluta. 2014 presenterade vi BIG BOX (se sid 5), en container för stadsmiljö och etableringar med platsbrist.

BIG BAG är hängiven sin vision att fortsätta utveckla enkla och miljösmarta tjänster för avfallshantering vid små och stora byggprojekt.

Vårt mål är att i samarbete med byggkunden ”spara snickartimmar” utan att göra avkall på effektiv återvinning.

Historien om hur en golvläggare ritade om sopbranschen.

Våren 2003 reste ett par golvläggare till Barcelona, på en weekendresa. Vid ett stopp på en bar, lade de märke till några stora ögleförsedda säckar. Säckarna innehöll delar av ett utrivet badrum, uppenbarligen från något mindre projekt i närheten.

Ölglasen var inte ens till hälften tömda, när en kranbil stannade vid bygget, lyfte ombord säckarna och försvann.  
Där föddes idén att starta upp en liknade service i Sverige. För att hjälpa byggare i  Sverige att slippa köra sopor.

Redan i augusti samma år var BIG BAG etablerat. Fördelarna med att använda säckar i stället för att ödsla timmar med bil och släp var så uppenbara, att byggbranschen snabbt hakade på.

Några år senare är BIG BAG säckar en självklar syn vid byggen och renoveringar. Varje dag hämtar några få kranbilar byggsopor i säck från mer än 200 projekt, Avfall som annars skulle transporterats med lika många bilar och släpkärror.